PUHEENJOHTAJALLA ON ASIAA

IMPERIUMIN TUHOUTUMINEN

Suomalainen poliittinen eliitti ja sotilasjohtomme ovat Naton ylivoimaa arvioidessaan joutumassa kehittämiensä uhkakuvien vuoksi ansaan. USA:n asema globaalina toimijana on saanut vakavan haasteen Kiinan Kansantasavallan merimahdin kasvamisesta ja Kiinan Kansanarmeijan modernisoinnin vuoksi. Suomessa vieraillut kiinalainen sotaharjoituksiin osallistunut laivasto-osasto osoitti ammattilaisille, että kyseessä olevat alukset ovat tällä hetkellä luokissaan moderneimpia ja laivaston henkilöstö ammattitaitoista. Sosiaalisessa mediassa käytyjen keskustelujen osanottajaista paljastui useita Nato trolleja, joista eräät osoittivat täydellistä asiantuntemattomuutta nykyaikaisen Kiinan kyvystä valmiista huippuluokan tuotteita, kuten aseita ja elektroniikkaa. Djiboutin laivastotukikohta on osoitus Kiinan asemasta myös merimahtina ja haastajana USA:lle, sekä köyhälle Britannialle!

USA:n aseman heikkeneminen on seurausta ”Deep State” joukon ohjailusta USA:n kongressissa ja halusta johtaa USA uusiin sotiin demokratian nimissä. Aseteollisuuden merkitys USA:n istuvan presidentin asemaan on kriittinen, sillä USA:ssa aseteollisuus on merkittävä osa poliittista vaikuttamista. USA:n presidenteistä Eisenhower näki aseteollisuuden aiheuttaman vaaran USA:n asemalle ja presidentin asemalle erityisesti, mutta hänen jälkeensä tehtäväänsä valituista ainoastaan Richard Nixon, sekä Ronald Reagan pystyivät toimimaan suhteellisen itsenäisesti lopettamalla tarpeettomia sotia. Rooman Imperiumi ja Britannian Imperiumi ovat molemmat esimerkkejä historiasta, millä tavoin menetetään lopulta kaikki minkä vuoksi on taisteltu! USA on erityisesti nyt menettämässä imperiuminsa.

Suomen poliittinen johto on ilmeisen tietämätön USA:n eliitin sodasta istuvaa presidenttiä Donald Trumpia vastaan, sillä USA:n kongressin vaatimuksesta joutui Trump allekirjoittamaan mittavan pakotelistan, mikä
koskee erittäin merkittävästi myös Euroopan Unionia. Venäjän vastaisuus on osoittautunut hyvin heikosti ymmärretyksi asiaksi kansainvälisessä politiikassa, missä talouden lait kohtaavat heikosti varustautuneet ja
armeijansa laiminlyöneet Euroopan valtiot. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa EU joutuu tekemään omat ratkaisunsa USA:n asettamien pakotteiden osalta ja silloin suomalaisten poliitikkojen käsityskyky
nykytilanteesta punnitaan. Heikon poliittisen mandaatin varassa oleva hallitus saattaa kaatua syksyllä, jolloin Timo Soinin kanssa ”vatuloinut” Sipilä joutuu tuomiolle!

Saksassa teollisuuden johtomiehet seuraavat hermostuneena Angela Merkelin toimia, sillä USA:n pakotelista koskee useita saksalaisia suuryrityksiä. Energian saanti on Saksan teollisuudelle elinehto ja silloin saa kansleri väistyä, mikäli hän ei ymmärrä tilannetta. Euroopan kannalta on hyödyllisempää hakea eroa USA:n holhouksesta myös Naton suhteen, sillä USA:n intressi vain harvoin kohtaa Euroopan intressin. USA:n aika imperiumina on huomattavasti lyhempi kuin Rooman tai Britannian ja sitä ei voi koskaan verrata 5000 vuotta vanhaan muinaiseen Egyptiin. USA on rakentunut voimakkaasti Euroopasta tulleiden siirtolaisten ja heidän jälkeläistensä työn tuloksena. Euroopan jatkuva alistaminen palvelemaan USA:n globaaleja tavoitteita on tullut tiensä päähän.

Kiinan presidentti Xi Jinping esiintyi Kiinan Kansanarmeijan 90–vuotisjuhlissa Mongolian autonomisella alueella suurvallan johtajan tavoin, osoittaen maailmalle sen, että Kiinan eristäminen ja aliarvioiminen on tullut tiensä päähän. Kiinan vuosituhansien aikainen historia osoittaa, että Kiinassa ei ajatella kuten Euroopassa ja USA:ssa, ”kaikki nyt ja kaikki minulle”, vaan suunnitelmat ovat kymmeniksi, jopa sadoiksi vuosiksi eteenpäin. Kiinan Kansanarmeijan ohjusjoukot ovat n. 100.000 miestä ja niiden hallinnassa ovat uusin mannertenvälinen ohjus DF – 31 AG, sekä ainakin 1200 lyhyen kantaman 300-1000 km ohjusta, 300 keskikantaman 1000-3000 km ohjusta ja 300 maasta ammuttavaa risteilyohjusta 1500 + km. Määriin eivät sisälly laivaston ja ilmavoimien ohjukset.

USA:n kongressin halu eristää Trump kansainvälisestä päätöksenteosta on johtamassa kauppasotaan, vaikka pakotteet on julistettu Venäjälle, Iranille ja Pohjois-Korealle. Euroopan Unioni on yksi osapuoli välittömästi, pyrkiessään turvaamaan oman energian tarpeensa Venäjän kaasutoimitusten kautta. USA:n kongressi edustaa päätöksellään poliittista eliittiä, ei USA:n kansaa ja Trumpin äänestäjiä. Tilanne on Suomessa hyvin samankaltainen, sillä hallitus ja Eduskunta eivät todellisuudessa nauti suomalaisten enemmistön luottamusta, koskien SOTE uudistusta ja maahanmuuttoa. Kansallisvaltioiden uusi herääminen on edessä, sillä maailman suurin kansallisvaltio on Suomen naapuri ja väkiluvultaan suurin valtio on Venäjän naapurina, eli Kiina. On aika vaihtaa hallituksia!


Runo K. Kurko

puheenjohtaja