PÄÄSIHTEERIN AJATUKSIA 69

TERRORISTIEN PELASTAMINEN

Suomea tuodaan esille vahvana oikeusvaltiona jolla on ”eurooppalaiset arvot”, vaikka todellisuus on tästä kaukana. Pekka Haavisto (vihr) jätti oman onnensa nojaan suomalaisen perheenisän Miikka Mustosen, joka menehtyi Thaimaassa skorpionien pistojen seurauksena, koska hänelle ei haluttu järjestää konsulikyytiä Suomeen. Suomen hallitus ja ulkoministeri Pekka Haavisto ohittivat tietoisesti oman maansa kansalaisen hädänalaisen tilanteen ulkomailla, mutta keskittyvät siihen, miten Suomeen saadaan pelastettua ISIS naisia ja lapsia, koska heidät katsotaan hallituksen ja Pekka Haaviston taholta pelastamisen arvoisiksi suomalaisiksi.

Presidentti Erdoganin hallinnon media Daily Sabah kirjoittaa, että Turkin sisäministeriön ilmoituksen mukaan 12 ulkomaista terroristitaistelijaa on karkotettu Suomeen evakuointilennon yhteydessä osana Turkin pyrkimyksiä palauttaa Daesh (ISIS) yhteyteen liittyvät henkilöt alkuperämaihinsa. Turkki oli palauttanut suuren määrän ulkomaisia terroristitaistelijoita heidän kotimaihinsa ennen koronaviruspandemiaa, mutta toimet loppuivat koronapandemian vuoksi, kun maat sulkivat rajojaan pandemian leviämisen hillitsemiseksi. Nyt kun rajat ovat jälleen avautuneet terroristitaistelijoille, jatkuu karkottaminen ja kotiuttaminen taistelijoiden lähtömaihin.

Suomeen tuotiin al-Holin vankileiriltä kolme ISIS naista ja yhdeksän lasta, vaikka hallituksen joulukuussa 2019 tekemä periaatepäätös oli, että hallitus pyrkii kotiuttamaan al-Holista vain lapset, eikä aikuisten suhteen ole velvoitetta. Kyse on vapaaehtoisesti sotatoimialueelle lähteneistä aikuisista naisista, jotka ovat vieneet alueelle myös omia alaikäisiä lapsiaan. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että asia olisi tullut alunperin olla lastensuojelullinen asia lasten mahdollisine huostaanottoineen, jotka lapset olisi näin voitu pelastaa ennen Syyriaan menoa ja joutumasta edelleen al-Holin leirille.

Turkin mukaan ulkomailla syntyneet terroristit tulee palauttaa kotimaihinsa, vaikka useat maat Euroopassa ovat kieltäytyneet vastaanottamasta terroristeja ja heiltä on poistettu myös kansalaisuus. Suomessa ns. valtamedia tuo Pekka Haaviston (vihr) toimia esille täysin eri valossa. Asiayhteydessä tuodaan esille, että kyseessä ovat suomalaiset hädänalaiset perheet käsittäen suomalaisia naisia ja lapsia, jotka ovat matkallaan kohdanneet vaarallisia tilanteita, joiksi Haavisto ilmeisesti kuvaa ISIS taisteluihin osallistumista. Artikkeleissa pyritään tuomaan esille kuvien kautta pieniä hädänalaisia lapsia, jotta sympatiapisteiden keruu olisi mahdollisimman onnistunutta.

ISIS naisista osa on kantasuomalaisia, jotka ovat lähteneet jihadiin jättäen lapsensa Suomeen. ISIS naiset ovat naimisissa ISIS terroristien kanssa ja heillä on yhteisiä lapsia. Osa suunnitelluista pelastettavista on ilmoittanut, etteivät he halua Suomeen. ISIS naiset ovat tuoneet myös esille, ettei Suomessa ole oikeaa islamia ja osa ISIS naisista kehottaa liittymään ISISiin. He ovat levittäneet myös ISIS propagandaa sosiaalisessa mediassa. Nämä tosiasiat eivät herätä hallituksessa ihmetystä tai edes harkintaa, vaan pelkkää puhdasta empatiaa ja auttamisen halua. Pekka Haaviston (vihr) ulostuloista ei voi olla välttymättä mielikuvalta, että tuhannen ja yhden yön tarinat ovat saaneet jatko-osansa ”Satusetä” Pekalta ja valitettavan suuri osa kansalaisia nielee sadut vielä tosiasioina.

Suojelupoliisi on esittänyt painavia turvallisuusarvioita, joiden mukaan al-Holin vankileirin naiset todennäköisesti jatkaisivat terroristista toimintaa myös Suomessa, joten kyseessä on Suomeen kohdistuvan terrorismin uhan lisääntyminen. Presidentti Sauli Niinistö on myös ottanut kantaa asiaan 2.6. Talouselämän artikkelissa ”Nyt tuli Sauli Niinistöltä ”merkittävä” al-Hol-lausunto, arvioi sotatieteiden tohtori – ”Presidentillä on käytössään tiedustelujärjestelmän tuottama tieto”. Sauli Niinistön mukaan on syytä ottaa vakavasti riski siitä, että Suomeen al-Holin leiriltä palaavat naiset ja lapset ovat turvallisuusuhka. Talouselämän artikkelin mukaan aihetta vuosia tutkineen dosentin mukaan jihadistisen liikehdinnän muodostama uhka on palaavan vierastaistelija- ja aktivistiliikehdinnän myötä konkretisoitumassa myös Suomessa ”ennen kokemattomalla tavalla”.

KRP tutkii Pekka Haaviston toimintaa al-Hol asiassa koskien sitä, onko Haavisto yrittänyt painostaa virkamiehiä ulkoministeriössä ylittämään virkavastuunsa al-Holissa olevien Suomeen kotiuttamista koskevassa asiassa. Vaikka Haavisto on tutkinnassa, ei asialla näytä olevan mitään merkitystä, vaan Suomen hallitus on hyväksynyt myös Haaviston jatkotoimet asiassa. Koska Pekka Haavisto ei ole itse ymmärtänyt pyytää eroa tehtävistään, hänet olisi tullut saada syrjään tutkinnan ajaksi ja asiaan liittyvät toimet olisi tullut pysäyttää vähintään tutkinnan ajaksi. Näin ei tehty ja vastuu on pääministerillä ja keskeisillä ministereillä, joilla on presidentin tapaan käytettävissä myös kaikki tiedustelujärjestelmän tuottama tieto.

POLPO

Eri medioissa ja sosiaalisessa mediassa keskustellaan paljon siitä, onko poliisi Poliittinen Poliisi eli PolPo. Poliisihallituksen linjaukset osoittavat, että poliisitoimintaa ohjaa poliittinen agenda ja poliisin ohjeistuksen takana on vahvasti huomioitu kulloinkin vallassa oleva poliittinen eliitti, sen tarkoitusperät ja päämäärät. Säännöllisesti eri yhteyksissä tuodaan esille, että poliisin määrärahoja tulisi lisätä ja poliisikuntaa vahvistaa lisähenkilöstöllä. Tosiasia on, ettei poliisin määrärahoja tule lisätä, vaan poliisin resurssit tulee uudelleenohjata eli kohdistaa varsinaisiin poliisin perus- ja ydintehtäviin kuten rikosten ennaltaehkäisyyn sekä torjuntaan, YJT:n eli yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseen ja tapahtuneiden rikosten rikostutkintaan.

Tiukkojen koronarajoitusten aikaan ILTALEHDEN uutisen mukaan jopa yli tuhat kaupunkilaista sulloutui 9.5.2020 Helsingissä Roihuvuoren kirsikkapuistoon, jossa oli pahimmillaan ”ihmisiä mustanaan”. Asiaan ottivat kantaa eri tahot kuten mm. HUSin entinen toimitusjohtaja, Aki Lindén, joka ihmetteli vastuutonta käyttäytymistä; ”Ovatko suomalaiset kuuroja tai lukutaidottomia?” Poliisi ilmoittaa em. IL:n artikkelissa olevansa voimaton ja Helsingin poliisin johtokeskuksen mukaan poliisi on käynyt ja partioinut puistossa normaalisti ja purkaa yli kymmenen hengen kokoontumisia, mutta johtokeskuksen mukaan puistossa ulkoilu ja säästä nauttiminen ei ole koronarajoitusten listalla.

Edellisenä päivänä eduskuntatalon luona Helsingin Sanomien mukaan otettiin kiinni 2 henkilöä poliisin toimesta, koska kokoontuminen oli Helsingin poliisin mukaan laiton mm. siksi, että mielenosoittajia oli yli kymmenen, mikä ei ollut tartuntatautilain nojalla hyväksyttävää koronatilanteen vuoksi. Kyseessä oli perustuslakituomioistuimen perustamisen puolesta tapahtunut kokontuminen, jotta Suomeen saataisiin useiden Euroopan maiden tapaan tarpeellinen perustuslakituomioistuin, joka valvoisi säädettävien lakien perustuslainmukaisuutta, oikeusistuimia ja poliisin toiminnan lainmukaisuutta eli agenda oli selkeästi poliittisesti epäkorrekti.

Kokoontumiseen liittyvässä HS:n uutisessa tuodaan esille, että sosiaalisessa mediassa kiertävältä videolta näkyy, kuinka eräs mielenosoittajista ei suostu tottelemaan poliisin useita käskyjä vaan päättää jäädä istumaan Eduskuntatalon portaille. Se, mitä HS:n uutisessa ei mainita on, että sosiaalisen median julkaisun mukaan poliisi otti esille etälamauttimen käyttääkseen sitä lähietäisyydeltä mielenosoittajaa kohtaan ja julkaisussa liittyvässä filmissä kuuluu ääneen; ”anna sähköä”. Suomessa Poliisi tilastoi etälamauttimen käytöksi jo etälamauttimen pelkän esille ottamisen, joka käy kiistatta ilmi sosiaalisen median videoilta.

USA:sta rantautunut BLM Black Lives Matter mielenosoitus pidettiin Senaatintorilla korona-aikana, jolloin osallistujamäärän piti olla alle 500 ihmistä. Paikalla oli yli 3000 henkilöä ja mielenosoitus sai jatkua yli tunnin ennen kun poliisin kehoituksesta järjestäjä lopetti tapahtuman. Senaatintorilla sai kokoontua yli 3000 mielenosoittajaa välittämättä vallitsevista koronasuosituksista mustiin kohdistuvaa syrjintää ja poliisiväkivaltaa vastaan, kun agenda oli poliittisesti korrekti. Kuviin saatiin mukaan vielä pari virkapukuista poliisia kuten Ilta-Sanomat uutisoi; Suomalaispoliisit poseerasivat Black Lives Matter -kyltin kanssa mielenosoituksessa Helsingissä: ”Koko ammattikunta seisoo tällaisen takana”.

Sosiaalisessa mediassa on asetettu vierekkäin kuva poliisien hajoittamasta mielenosoituksesta eduskuntatalon portailla usean poliisin voimin voimaa käyttäen ja vieressä on kuva poliisista joka pitää BLV kylttiä käsissään ja saatesanat ovat ”valkoisten etuoikeus? …on tulla pidätetyksi?” Kansalaiset ovat kritisoineet tilannetta ja täysin syystä. Ei ihme, että poliisiin on alkanut kohdistua yhä enemmän ”maalittamista”, joka on suoraa seurausta poliisin poliittisen agendan mukaisesta nykylinjauksesta ja kenttäpoliisien puolueellisesta toiminnasta. Jotta poliisin toiminta voisi olla jälleen luottamuksen arvoista, tulee poliisissa olla ehdoton nollalinja kansalaisten epätasa-arvoiselle kohtelulle, politiikan ajamiselle ja puolueellisuudelle.

BLM tapahtumaan osallistuminen osoittaa Suomen ns. suvaitsevaiston täydellisen valikoivan moraalittomuuden. USA:ssa tapahtunut mustan miehen kuolemantapaus saa Suomessa torille korona-aikaan yli 3000 ihmistä osoittamaan mieltä koronasuosituksista välittämättä. Missä olivat mielenosoittajat ja myötätunto, kun Turussa oli tapahtunut Suomen ensimmäinen terrori-isku? Missä olivat mielenosoittajat ja myötätunto, kun suomalaisen itsekin suvaitsevaisen ja sateenkaari sympatioita esille tuoneen tytön murhasi mustasukkainen laittomasti Suomeen 2015 tullut turvapaikanhakija? Eikö juuri suvaitsevaisten mielestä se ihmisarvo pitänyt olla jakamaton, vai onko värillä sittenkin väliä?

Minna Helin

pääsihteeri

LÄHTEET:

Daily Sabah: https://www.dailysabah.com/politics/turkey-deports-12-foreign-terrorist-fighters-with-suspected-daesh-links-to-finland/news?fbclid=IwAR1Vp-AH9KYGP4IumazC-kMSaYMEhKwJzkD_jKXcfx97SJgw0IcwJzZvhEY

Talouselämä: https://www.talouselama.fi/uutiset/nyt-tuli-sauli-niinistolta-merkittava-al-hol-lausunto-arvioi-sotatieteiden-tohtori-presidentilla-on-kaytossaan-tiedustelujarjestelman-tuottama-tieto/c5231ec6-3aa0-405c-957c-22fc76aa9aba

ILTALEHTI: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/dc40f2bb-5ad5-4826-a87a-25eb2c323e0d

Helsingin Sanomat: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006501314.html

Ilta-Sanomat: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006529567.html